Anar al mòdul «El Cas dels catalans» Anar al mòdul «Tots a Westminster» Anar al mòdul «Tothom a Escòcia» Anar al mòdul «Tothom a Àustria» Anar al mòdul «Tothom a Dinamarca» Anar al mòdul «Documentals» Anar al mòdul «Tothom a Irlanda» Anar al mòdul «Llibres»
 Dimecres 29 de maig de 2024
CA EN  
Tots a Westminster
Prémer per veure el menú o directament als LEDs de dalt
Ja som 14.458 seguidors. Adheriu-vos-hi!
 

Recepció a Westminster

El dilluns dia 13 de juny del 2011, a les quatre de la tarda, al Parlament de Westminster, a Londres, va tenir lloc una recepció per part dels catorze diputats britànics que el 14 de juliol del 2010 van presentar a la Cambra dels Comuns una moció a favor de Catalunya i el seu dret a decidir.

La recepció al centenar llarg de catalans representants de diferents organitzacions polítiques, cíviques i culturals i en nom dels més de dotze mil catalans i tres-centes entitats que es van adherir a la campanya Tots a Westminster, el cas dels catalans fou d'una gran emotivitat. El diputat gal·lès, Hywel Williams, impulsor de la moció, va donar la benvinguda als assistents tot explicant el sentit de la moció presentada i va desitjar un futur lliure pel poble català.

Per part dels catalans presents digué unes paraules el diputat al Parlament de Catalunya, Toni Strubell, de Solidaritat Catalana, tot agraint el suport dels diputats britànics. També hi intervingueren Manuel Oronich (president del Moviment Civil 11 de setembre, ex-diputat i ex-paer en cap de Lleida) i Agustí Soler (president de l'Associació Francesc de Castellví i ex-regidor de Barcelona) els quals se sumaren a les paraules del diputat Strubell. Tanmateix es lliurà als diputats de Westminster un dossier amb el manifest d'agraiment (en català i en anglès) i les dotze mil adhesions (en llapis USB) així com unes figures de ceràmica d'una parella de sardanistes fetes expressament per a l'ocasió. Una significació especial tingué el lliurament d'una bandera estelada que havia participat en la gran manifestació del 10 de juliol del 2010 com a record simbòlic d'aquella diada que motivà la moció dels diputats al Parlament de Westminster.

 
 
© El Cas dels catalans (2024)
Lloc dissenyat per ser visualitzat amb navegadors d'última generació
Vrs 3.0