Anar al mdul «El Cas dels catalans» Anar al mdul «Tots a Westminster» Anar al mdul «Tothom a Esccia» Anar al mdul «Tothom a ustria» Anar al mdul «Tothom a Dinamarca» Anar al mdul «Documentals» Anar al mdul «Tothom a Irlanda» Anar al mdul «Llibres»
 Dissabte 24 de mar de 2018
CA EN  
Tothom a Esccia
Prmer per veure el men o directament als LEDs de dalt
Ja som 14.813 seguidors . Adheriu-vos-hi!
 
Homenatge nacional als diputats de Holyrood

El 20 de juny del 1705, a la ciutat de Gnova, els comissionats catalans Domnec Perera i Antoni de Peguera i l'enviat de la reina Anna d'Anglaterra, Mitford Crowe, van signar un pacte pel qual la corona anglesa prometia la seva garantia perptua per a assegurar els privilegis i lleis del Principat, en moments en qu la naci catalana lluitava contra els exrcits espanyol i francs per salvaguardar la seva llibertat i el seu sistema constitucional, que va ser finalment suprimit pels decrets de Nova Planta. La corona anglesa, malauradament, no va complir el seu comproms i deix el poble catal a la seva sort, en manifesta inferioritat davant dels ocupants. Ja el mateix 1714 diputats anglesos van fer sentir la seva protesta pel que s'anomen el cas dels catalans.

El 14 de juliol del 2010, catorze diputats al Parlament de Westminster representants dels pobles del Pas de Galles, Esccia, Irlanda del Nord i Anglaterra, van presentar una moci perqu el Parlament britnic aprovs un acord de suport al dret de Catalunya de decidir el seu propi futur i esdevenir un poble lliure entre els pobles lliures de la terra. Dos anys ms tard, el dia 11 de setembre del 2012, el mateix diputat galls (Hywel Williams) que encapal aquella moci, en present una altra al mateix Parlament a favor de la independncia de Catalunya. Tanmateix, uns mesos ms tard, el dia 28 de novembre, la diputada del SNP, Sandra White, amb el suport de vint-i-dos diputats ms, va presentar una moci al Parlament de Holyrood, a Edimburg, en defensa del dret del poble catal a la seva autodeterminaci. La moci anava encapalada amb un Visca Catalunya.

Com a mostra de reconeixement i d'estimaci, tal com vam fer fa dos anys, hem iniciat una campanya de recollida d'adhesions tant a travs de la xarxa d'Internet com presencialment per tot el territori dels Pasos Catalans, les quals seran lliurades als diputats escocesos el dia 4 de juny. En aquest sentit, la data dinici daquesta segona fase de la campanya dEl cas dels catalans que hem titulat Tothom a Esccia s el dia 25 dabril en record de la Batalla dAlmansa que supos linici de la fi de les nostres llibertats nacionals.

Per aix convidem tothom a adherir-se al manifest adjunt i fer-lo extensiu a totes aquelles persones que vulguin expressar lagrament pel suport rebut, per a la qual finalitat creiem que s molt important poder presentar el nombre mxim d'adhesions possible. L'xit d'aquesta campanya, nestem segurs, suposar l'inici d'una nova etapa que sha de cloure amb el reconeixement internacional de la naci catalana.

 
 
El Cas dels catalans (2018)
Lloc dissenyat per ser visualitzat amb navegadors d'ltima generaci
Vrs 3.0