Anar al mòdul «El Cas dels catalans» Anar al mòdul «Tots a Westminster» Anar al mòdul «Tothom a Escòcia» Anar al mòdul «Tothom a Àustria» Anar al mòdul «Tothom a Dinamarca» Anar al mòdul «Documentals» Anar al mòdul «Tothom a Irlanda» Anar al mòdul «Llibres»
 Divendres 14 de juny de 2024
CA EN  
Tothom a Escòcia
Prémer per veure el menú o directament als LEDs de dalt
Ja som 14.458 seguidors. Adheriu-vos-hi!
 
Homenatge nacional als diputats de Holyrood

El 20 de juny del 1705, a la ciutat de Gènova, els comissionats catalans Domènec Perera i Antoni de Peguera i l'enviat de la reina Anna d'Anglaterra, Mitford Crowe, van signar un pacte pel qual la corona anglesa prometia “la seva garantia perpètua per a assegurar els privilegis i lleis del Principat”, en moments en què la nació catalana lluitava contra els exèrcits espanyol i francès per salvaguardar la seva llibertat i el seu sistema constitucional, que va ser finalment suprimit pels decrets de Nova Planta. La corona anglesa, malauradament, no va complir el seu compromís i deixà el poble català a la seva sort, en manifesta inferioritat davant dels ocupants. Ja el mateix 1714 diputats anglesos van fer sentir la seva protesta pel que s'anomenà “el cas dels catalans”.

El 14 de juliol del 2010, catorze diputats al Parlament de Westminster representants dels pobles del País de Gal·les, Escòcia, Irlanda del Nord i Anglaterra, van presentar una moció perquè el Parlament britànic aprovés un acord de suport al dret de Catalunya de decidir el seu propi futur i esdevenir un poble lliure entre els pobles lliures de la terra. Dos anys més tard, el dia 11 de setembre del 2012, el mateix diputat gal·lès (Hywel Williams) que encapçalà aquella moció, en presentà una altra al mateix Parlament a favor de la independència de Catalunya. Tanmateix, uns mesos més tard, el dia 28 de novembre, la diputada del SNP, Sandra White, amb el suport de vint-i-dos diputats més, va presentar una moció al Parlament de Holyrood, a Edimburg, en defensa del dret del poble català a la seva autodeterminació. La moció anava encapçalada amb un Visca Catalunya.

Com a mostra de reconeixement i d'estimació, tal com vam fer fa dos anys, hem iniciat una campanya de recollida d'adhesions tant a través de la xarxa d'Internet com presencialment per tot el territori dels Països Catalans, les quals seran lliurades als diputats escocesos el dia 4 de juny. En aquest sentit, la data d’inici d’aquesta segona fase de la campanya d’El cas dels catalans que hem titulat Tothom a Escòcia és el dia 25 d’abril en record de la Batalla d’Almansa que suposà l’inici de la fi de les nostres llibertats nacionals.

Per això convidem tothom a adherir-se al manifest adjunt i fer-lo extensiu a totes aquelles persones que vulguin expressar l’agraïment pel suport rebut, per a la qual finalitat creiem que és molt important poder presentar el nombre màxim d'adhesions possible. L'èxit d'aquesta campanya, n’estem segurs, suposarà l'inici d'una nova etapa que s’ha de cloure amb el reconeixement internacional de la nació catalana.

 
 
© El Cas dels catalans (2024)
Lloc dissenyat per ser visualitzat amb navegadors d'última generació
Vrs 3.0