Anar al mdul «El Cas dels catalans» Anar al mdul «Tots a Westminster» Anar al mdul «Tothom a Esccia» Anar al mdul «Tothom a ustria» Anar al mdul «Tothom a Dinamarca» Anar al mdul «Documentals» Anar al mdul «Tothom a Irlanda» Anar al mdul «Llibres»
 Dissabte 24 de mar de 2018
CA EN  
Tothom a Dinamarca
Prmer per veure el men o directament als LEDs de dalt
Ja som 14.813 seguidors . Adheriu-vos-hi!
 

Resoluci del Parlament dans

A instncies del diputat Nicolaj Villumsen, d'Aliana Roja-Verda (Enhedslisten) interpellant el ministre d'Afers Exteriors, Martin Liedegaard la cambra danesa ha aprovat la resoluci per 64 vots a favor, 41 vots en blanc i cap vot en contra.

Resoluci

Aquesta resoluci marca un punt sense retorn al reconeixement internacional de Catalunya com a entitat poltica. Tots els esforos fets des de les instncies governamentals espanyoles han estat en va deixant en evidncia l'actuaci del govern del Partit Popular i molt especialment del seu responsable d'Exteriors. Al mateix temps obre les portes a altres reconeixements, especialment dins lmbit europeu.

Tanmateix cal destacar el treball fet des de la Secretaria d'Afers Exteriors i de la Uni Europea del govern de la Generalitat de Catalunya aix com tamb del suport dels membres de l'ANC de Dinamarca.

Un altre punt a destacar s el creixent inters mostrat pels mitjans periodstics arreu del planeta del procs catal cap a la independncia on ha destacat la resoluci al parlament dans que, curiosament o no, ha estat silenciat pels mitjans periodstics espanyols.

Les mocions presentades l'any 2010 al Parlament britnic i l'any 2012 al Parlament escocs van significar un primer pas en el reconeixement internacional de la causa catalana la qual cosa va motivar l'inici de la campanya El cas dels catalans amb el lliurament dels manifestos en senyal d'agrament als diputats gallesos, anglesos, nord-irlandesos i escocesos, manifestos que varen ser signats per milers de catalans.

Cal valorar en tota la seva magnitud el que suposa aquesta resoluci al Parlament dans, resoluci que va tenir el suport de sis grups parlamentaris, ats que s la primera que es fa en un debat a la cambra d'un parlament europeu sobre el procs catal i al fet que aquesta resoluci pot obrir la porta a d'altres de semblants a la resta dEuropa a ms a ms daltres indrets del planeta.

s per aix que el mes de setembre es va endegar una campanya de recollida de signatures de suport al Manifest d'agrament als diputats danesos que se'ls lliurar personalment tal com es va fer amb els de Londres i d'Edimburg al seu moment. Per tal de fer el lliurament de les adhesions sha organitzat una anada a Dinamarca oberta a tots aquells que vulguin participar-hi i que seran rebuts al Parlament dans el dia 12 de novembre.

 
 
El Cas dels catalans (2018)
Lloc dissenyat per ser visualitzat amb navegadors d'ltima generaci
Vrs 3.0